Sapte liberali se pregatesc sa-si faca bagajele, dar nu pentru a pleca in vacanta de vara, ci pentru un sejur ceva mai lung, la Parlamentul European. Ei vor fi trimisi din toamna la Strasbourg, ca observatori pe langa forul legislativ european, alaturi de alti 18 parlamentari de la celelalte partide. Mona Musca a fost admisa ca facand parte din grupul celor sapte, in pofida faptului ca este si ministru al culturii, iar programul europarlamentarilor va fi destul de incarcat, ei urmand sa stea mai mult peste hotare. O comisie speciala a conducerii PNL a decis sa accepte candidatura ministrului, insa ultimul cuvant va reveni sefului ei de partid si de guvern, Calin Popescu Tariceanu, care va stabili daca Mona Musca poate ocupa ambele pozitii.

Comisia liberalilor a mai admis si alte sase candidaturi: Mircea Cosea, Adrian Cioroianu, Raluca Turcan, Nicolae Vlad Popa, Tiberiu Barbuletiu si Ovidiu Silaghi. Si Raluca Turcan ar urma sa aleaga intre presedintia Comisiei de cultura a Camerei si calitatea de observator la Parlamentul European, in conditiile in care, in principiu, europarlamentarii ar trebui sa-si desfasoare activitatea doua saptamani la Bucuresti si doua la Strasbourg. In cazul in care unul dintre cei sapte se va retrage, PNL a desemnat doi supleanti in persoana Adinei Valean si a lui Alexandru Mortun. La democrati, lucrurile nu au fost transate definitiv, printre numele vehiculate fiind deputatele Roberta Anastase, Anca Boagiu si Monica Iacob Ridzi. Parlamentarii PD nu se prea inghesuie sa devina observatori pe langa Parlamentul European, invocand faptul ca ar pierde contactul cu treburile interne ale partidului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.