Cei 12 deputati care au parasit PRM dupa ce Corneliu Ciontu a fost exclus vor fi nevoiti sa activeze ca independenti sau sa se alature altor grupuri parlamentare, au decis membrii Comisiei care lucreaza la modificarea Regulamentului Camerei. Ei nu au fost de acord cu introducerea in textul Regulamentului Camerei a unei prevederi care sa le permita demisionarilor dintr-un partid sa-si constituie propriul grup parlamentar.

Comisia a hotarat in unanimitate sa pastreze neschimbat articolul 13, care stipuleaza ca "deputatii partidelor politice, formatiunilor politice, aliantelor politice sau aliantelor electorale care nu intrunesc numarul necesar pentru a forma un grup parlamentar, precum si deputatii independenti se pot reuni in grupuri parlamentare mixte ori se pot afilia altor grupuri parlamentare". In baza acestor prevederi, Biroul Permanent al Camerei a respins deja cererea nucleului Ciontu de a se constitui in grup parlamentar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.