PSD a depus ieri la Parlament textul motiunii de cenzura intitulate pompos "Dictatura si incompetenta guvernului impotriva integrarii europene a Romaniei". Motiunea este semnata de 133 de senatori si deputati ai PSD si va fi dezbatuta, cel mai probabil, miercuri, intr-o sedinta comuna a Camerei si Senatului.

"PSD considera pachetul de legi depus la Parlament de catre Guvern ca fiind expresia unui targ politic intre partidele componente ale coalitiei majoritare. Prin acest targ politic, PNL urmareste satisfacerea intereselor clientelei sale, PD vizeaza intarirea tendintei autoritariste a presedintelui Traian Basescu prin subordonarea Justitiei, in timp ce UDMR accepta sa sprijine aceste masuri in schimbul adoptarii Legii minoritatilor nationale", se arata intr-un comunicat al PSD, care mai precizeaza ca "semnatarii motiunii considera modificarile de amploare a numeroase legi din domeniul Justitiei prin procedura asumarii raspunderii guvernamentale ca fiind o sfidare la adresa Parlamentului". In cazul in care motiunea de cenzura este adoptata, Guvernul se considera automat demis.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.