Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a declarat, marti, pentru NewsIn, ca dezbaterea lansata de liderul PSD, Mircea Geoana, este o reactie tardiva avand in vedere ca in momentul in care orele de sport erau taiate din programa, Presedintele Senatului nu a spus nimic.

"Eu ma intreb unde era domnul Geoana cand doamna Andronescu a taiat orele de educatie fizica din programa? In capitolul 10 al programului de guvernare apar minim trei ore de educatie fizica, de ce nu a reactionat? Nu este niciodata tarziu, dar aceasta dezbatere a fost deja lansata de Ministerul Tineretului si Sportului. Totusi cred ca fiecare trebuie sa isi vada de atributiile lui", a afirmat Monica Iacob-Ridzi, care a continuat:: "

Am patru argumente pentru minim trei ore de educatie fizica. In programul de guvernare apar minim 3 ore, recomandarea Uniunii Europene este de minim trei ore, Legea sportului prevede tot trei ore, iar intre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Ministerul Tineretului si Sportului exista un protocol care cosemneaza acelasi numar de ore. Doamna Andronescu a taiat o ora si am ramas, in cele din urma, doar cu una".

Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat marti ca partidul sau va relua o dezbatere lansata anul trecut privind "rolul sportului si educatiei fizice in scoala" pentru a putea gasi echilibrul corect "intre modul in care se preda si se face sport", citeaza NewsIn.

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a initiat un proiect prin care vrea sa reduca numarul de ore de sport la una singura pe saptamana. Saptamana trecuta, Ecaterina Andronescu a lansat ideea ca ar fi posibil ca orele de educatie fizica sa fie tinute sambata sau duminica, dar a adaugat ca decizia va apartine profesorilor si conducerii scolilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.