Presedintele Camerei Deputatilor i-a solicitat secretarului general, Gheorghe Barbu, sa prezinte situatia veniturilor functionarilor parlamentari, urmand ca, daca va fi cazul, Parlamentul sa revizuiasca legea care permite acestora sa castige mai mult decat alesii, a declarat Sever Voinescu (PDL).

Secretarul Camerei, deputatul PDL Sever Voinescu a precizat, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca Anastase l-a rugat pe Gheorghe Barbu sa-i prezinte "situatia exacta" a castigurilor incasate de functionarii parlamentari. "Urmeaza sa vedem daca situatia este reala (n.r. situatia privind veniturile unor angajati ai Legislaivului care le depasesc pe cele ale parlamentarilor), apoi care e temeiul legal care permite aceste castiguri, apoi ramane la latitutinea legiuitorului sa ia o decizie in consecinta in legatura cu aceste legi" a spus Voinescu.

Democrat-liberalul a adaugat ca, personal, nu i se pare normal ca functionarii parlamentari sa obtina venituri mai mari decat ale senatorilor, deputatilor sau sefului statului, transmite NewsIn.

"Sunt doua planuri, mie personal nu mi se pare normal. Pe de alta parte, avem o legislatie in domeniul asta si oamenii castiga salarii in temeieul unor legi. Daca legile le permit sa castige aceste salarii, atunci evident ca vom avea de revazut acest sistem legislativ" a aratat deputatul.

Basescu, mai prost platit decat multi functionari din Parlament


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.