Motiunea simpla a PNL ce vizeaza Educatia, redepusa la Parlament pe 15 aprilie, va fi dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor luni, 27 aprilie la ora 16.00, potrivit decizei luate marti de Biroul Permanent al Camerei.

Secretarul Camerei Deputatilor, democrat-liberalul Sever Voinescu a anuntat, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca motiunea liberalilor va intra pe ordinea de zi a plenului saptamana viitoare, luni, incepand de la ora 16.

Motiunea PNL, semnata de 59 de parlamentari, a fost redepusa la Parlament pe 15 aprilie, intr-o forma usor modificata, dupa ce Comisia de Regulament a decis ca, in cazul documentului depus pe 17 martie, deputatii PNL au incalcat Regulamentul Camerei citind in fata plenului alt text decat cel depus, transmite NewsIn.

Potrivit motiunii ce va fi dezbatuta pe 27 aprilie, intitulata "Educatia sub cenzura Ecaterinei Andronescu- istoria se repeta", "ministrul Educatiei si-a lansat activitatea printr-un set de masuri drastice legate de reducerea orelor din aria curiculara, prin diminuarea orelor de sport, istorie si limba moderna". Deputatii PNL o acuza pe Andronescu de faptul ca, in paralel cu eliminarea acestor discipline, a introdus o ora suplimentara de chimie la clasa a IX-a de la liceele de profil tehnologic, pe care a eliminat-o insa o saptamana mai tarziu, pe 12 martie. "Ora de dirigentie a avut si ea parte de un parcurs dificil. Initial, dirigentia fusese scoasa din trunchiul comun, pentru ca apoi doamna ministru sa revina asupra ordinului. In cele din urma, dirigentia a fost sacrificata pentru a reintroduce ora de istorie din trunchiul comun" mai arata liberalii.

"Inca de la inceputul mandatului sau, actiunile ministrlui Andronescu au dovedit incoerenta si incompetenta Guvernului Boc in a gestiona procesul de reforma al educatiei", se mai arata in textul motiunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.