Regele Mihai va oferi un mesaj public joi, 23 aprilie, de ziua Sfantului Gheorghe, legat de candidatura la alegerile prezidentiale a principelui Radu, a anuntat acesta in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

Referindu-se la faptul ca Regele Mihai nu si-a prezentat inca o pozitie fata de candidatura sa la prezidentiale, Principele Radu a invocat doua motive "generoase si respectuoase", care, in opinia sa, "arata doua calitati fundamentale ale acestui om de stat care este Regele Mihai".

"Primul: nu a dorit ca anuntarea candidaturii mele sa fie eclipsata de el. E un gest de mare generozitate, pe care nu-l veti gasi niciodata in arena politica. Punctul doi: a vrut sa respecte Saptamana Mare. Mesajul va veni joi, in ziua Sfantului Gheorghe", a declarat Principele.

Principele Radu si-a prezentat, pe 9 aprilie, candidatura la alegerile prezidentiale in curtea Palatului Elisabeta, in fata a aproape 300 de oameni, de la ceremonie lipsind regele Mihai I, dar nu si Principesa Margareta, care i-a asigurat pe cei prezenti de sustinerea intregii familii regale.

Daca in discursul de prezentare a candidaturii, Principele nu a facut nicio referire la Regele Mihai I, clarificarile au venit din partea Principesei Margareta la insistentele jurnalistilor, care au repetat intrebarea daca are si sustinerea Regelui Mihai in acest demers."Da, evident. A fost in primul rand cu familia, trebuie sa avem forta impreuna", a raspuns Principesa. Au fost singurele raspunsuri pentru jurnalisti, cu precizarea ca "toate clarificarile vor veni la momentul potrivit".

Discursul de anuntare a candidaturii la alegerile prezidentiale a fost rostit in curtea Palatului Elisabeta, timp de 15 minute, fara ca Principele Radu vreo abatere de la textul scris al documentului, care a reprezentat viziunea sa despre Romania postcomunista - un stat in care "politica a nu a servit institutiile, ci si le-a aservit". Intre cei prezenti nu s-a numarat nicio personalitate publica de notorietate. Au participat in schimb la eveniment persoane din staff-ul de campanie al lui actualului primar general Sorin Oprescu.
In cadrul manifestarii, in discutiile cu apropiatii, Principele Radu a anuntat ca debutul turneului prin tara, pentru prezidentiale, va avea loc imediat dupa sarbatorile de Paste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.