PNL va ataca marti la Avocatul Poporului Ordonanta de urgenta care instituie numirea politica a sefilor de deconcentrate, a anuntat prim-vicepresedintele liberal Ludovic Orban.

El a calificat Ordonanta drept un act al "unei trupe de ocupatie" si nu al unui guvern, precizand ca liberalii sunt pregatiti sa acorde asistenta juridica func­tionarilor publici care vor fi destituiti in baza respectivului act normativ pentru a ataca eventualele decizii abuzive in contencios administrativ.

Liderul PNL a avertizat ca liberalii vor formula plangeri penale impotriva fiecarui ministru care va apela la prevederile Ordonantei, pentru abuz in serviciu contra interesului public si contra interesului privat. Orban a lansat un atac si la adresa liderului PSD, Mircea Geoana, primul care a salutat cu entuziasm emiterea normelor care, potrivit acestuia, ar ajuta la usurarea aplicarii programului guver­namental.

"Odata i-am spus aghiotantului lui Basescu, dar de fapt el se comporta ca steward-ul lui Basescu. Steward-ul e omul care ii duce micul dejun, face patul, impatureste pijamale­le si izmenele", a conchis Orban.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.