Centrul de Resurse Juridice a actionat in judecata Administratia Prezidentiala, care a respins o solicitare a Centrului de remitere a unei copii dupa Registrul declaratiilor de avere si al declaratiilor de interese depuse de toti functionarii Presedintiei.

Procesul va incepe pe 20 mai la Tribunalul Bucuresti.

Radu Nicolae, manager proiecte integritate publica al Centrului de Resurse Juridice, a declarat pentru NewsIn ca Administratia Prezidentiala a fost actionata in judecata pentru ca a refuzat sa comunice Registrul declaratiilor de avere si cel de interese, spunand ca documentul nu ar fi public.

Potrivit lui Nicolae, Administratia ar fi refuzat sa comunice si numele persoanei care se ocupa de implementarea legislatiei privind declaratiile de avere si interese.

"Toate informatiile solicitate de noi sunt publice, numai Administratia Prezidentiala ne-a comunicat ca nu ar fi publice. Vrem sa vedem daca toate persoanele din cadrul Administratiei Prezidentiale respecta legislatia privind declaratiile de avere si de interese", a declarat Nicolae pentru NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.