Presedintele Traian Basescu va ajunge, vineri dupa-amiaza, la Gura Humorului, intr-o vizita privata, impreuna cu sotia sa, Maria, iar sambata in judetul Suceava va veni si fiica lor cea mica, Elena, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit unor surse locale, Traian si Maria Basescu ajung in judetul Suceava cu un elicopter, in jurul orei 15.00. Seful statului va fi cazat la un hotel din Gura Humorului, iar in cursul dupa-amiezii va vizita manastirile Voronet, Slatina si Rasca. Conform surselor citate, seful statului a solicitat ca mass-media sa nu fie informata despre aceasta vizita deoarece merge in Bucovina pentru a se “reculege”.

Traian Basescu va vizita sambata, dupa ora 12.00, municipiul Suceava pentru a vedea un ou urias, de 7,25 metri inaltime, pe care autoritatile vor sa il inscrie in Cartea Recordurilor, si va lua masa intr-un cort amplasat in piata centrala a orasului, unde se serveste doar mancare de post. Tot sambata, Traian Basescu isi va vizita socrii, care locuiesc in Burdujeni-sat, un cartier al municipiul Suceava, impreuna cu sotia Maria si fiica cea mica, Elena.

Familia Basescu va participa la slujba de Inviere la o manastire din judet, cel mai probabil Voronet sau Manastirea Humorului, de unde vor lua lumina adusa cu avionul de la Ierusalim.

Duminica dimineata, seful statului va pleca la Constanta, pentru a asista la concertul lui Goran Bregovic.

Traian Basescu va petrece Sarbatorile de Pasti in judetul Suceava la invitatia presedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a organizat o serie de manifestari cu denumirea „Pastele in Bucovina”. Evenimentul, desfasurat in perioada 10 - 23 aprilie, are cinci componente: „Drumul oualor incondeiate”, „Spovedeste-te in Bucovina”, Veniti de luati lumina in Bucovina”, „Saptamana luminata in Bucovina” si „Planteaza copacul tau in Bucovina”.

Printre evenimentele cheie ale programului de promovare a turismului in judetul Suceava, realizat de Consiliul Judetean Suceava in parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, Ministerul Turismului si 40 de primarii din judet, se numara aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim, sfintirea si inscrierea in Cartea Recordurilor a unui ou de Paste de 7,25 metri inaltime si un diametru de 4,6 metri, aducerea la Muzeul de Istorie din Suceava a steagului de lupta a lui Stefan ce Mare si un concert sustinut de pianistul Richard Clayderman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.