Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri ca partidul are pregatita o solicitare catre Avocatul Poporului pentru ca institutia sa sesizeze CCR in legatura cu Ordonanta de urgenta privind conducerea institutiilor deconcentrate, imediat ce aceasta va fi publicata in MOf.

Orban a afirmat ca, din informatiile sale, Monitorul Oficial va publica marti Ordonanta de urgenta a Guvernului, imediat liberalii urmand sa depuna o soliticitare catre Avocatul Poporului ca acesta sa sesizeze Curtea Constitutionala.

De asemenea, prim-vicepresedintele PNL a adaugat ca se vor face plangeri penale impotriva fiecarui membru al Cabinetului pentru abuz in serviciu contra interesului public si contra interesului privat.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat joi, la Craiova,ca peste o saptamana va incepe schimbare directorilor de institutii deconcentrate,afirmand ca Guvernul a aprobat miercuri o ordonanta de urgenta care va permite aplicare politicii guvernamentale si la nivelul institutiilor descentralizate.

"Ieri s-a aprobat in Guvern o ordonanta de urgenta care va permite aplicarea politicii guvernamentale si la nivelul deconcentratelor, la nivel teritorial. Aceasta va permite aplicarea programului de guvernare. Aici, la Dolj, sper sa ajute la deblocarea relatiilor dintre PSD si PDL”, a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana, citat de corespondentul NewsIn.

Acesta sustine ca ordonanta aprobata de Guvern va ajuta la aplicarea politicii guvernamentale prin schimbarea mai facila a directorilor de deconcetrate. "Schimbarile se pot face acum de sus pana jos. Din deconcentratele astea, 70 la suta erau functionari publici, 30 la suta erau functionari contractuali - unde se putea face mai usor schimbarea. Asa cum Guvernul se schimba odata cu schimbarea guvernarii, si cei care sunt reprezentantii Guvernului la nivelul institutiilor pleaca. Pana la urma, e o minciuna asta ca unii sunt functionari publici, cand noi stim foarte bine ca erau liberali, pedisti sau pesedisti”, a explicat Mircea Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.