Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul privind rechemarea lui Filip Teodorescu, ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, declarat pe 8 aprilie persona non grata de catre autoritatile moldovene.

Ambasadorul Romaniei la Chisinau, Filip Teodorescu, a revenit in tara pe la punctul de trecere Albita la o zi dupa ce autoritatile de la Chisinau l-au declarat persona non grata, potrivit NewsIn.

Noul ambasadorul roman propus pentru Chisinau, Mihnea Constantinescu, nu a primit inca acceptul autoritatilor de la Chisinau pentru a fi acreditat. Mihnea Constantinescu a fost nominalizat si audiat in Parlament miercuri, 8 aprilie, dupa ce ambasadorul Filip Teodorescu a fost declarat persona non grata de catre autoritatile moldovene, care acuza Romania de implicare in comiterea unei lovituri de stat.
Ambasadorul roman in Republica Moldova, Filip Teodorescu, a fost convocat pe 8 aprilie la sediul Ministerului de Externe din Chisinau, unde i s-a inmanat o nota prin care era informat ca, din cauza "unor actiuni incompatibile cu activitatea diplomatica", el si ministrul-consilier Ioan Gaborean sunt declarati personae non gratae. Celor doi diplomati li s-a dat un termen de 24 de ore pentru a parasi teritoriul Republicii Moldova. In plus, Republica Moldova a introdus regimul de vize pentru cetatenii romani incepand de joi, 9 aprilie, de la ora 0.00.

Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, si decretele privind acreditarea Danei Raduta Matache in calitatea de ambasador al Romaniei in Regatul Suediei, a lui Mihai Stefan Stuparu in calitatea de ambasador al Romaniei in Noua Zeelanda si a lui Anton Pacuretu in calitatea de ambasador al Romaniei in Republica Bulgaria, potrivit Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.