Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a avertizat Romania, apreciind ca, daca vor mai fi progrese de realizat, "integrarea in UE a Romaniei va fi amanata cu un an". Afirmatia a fost facuta la televiziunea "France 3", intr-un duplex cu premierul Calin Popescu-Tariceanu. "Avem un dialog cu autoritatile romane si cu cele bulgare asupra tuturor aspectelor, in ceea ce priveste justitia, administratia, problemele de coruptie, problemele reale. Suntem multumiti sa vedem ca autoritatile din aceste tari, in loc sa sustina ca nu exista probleme, recunosc existenta lor si lucreaza cu noi si cu expertii independenti pentru a le rezolva. Sper ca Romania si Bulgaria vor putea sa ni se alature la 1 ianuarie 2007", a conchis Barroso.

Tariceanu, pregatit pentru tavaleala

La randul lui, premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca "Romania trebuie judecata pe baza capacitatii sale de a realiza reformele necesare, de a-si respecta angajamentele luate". Tariceanu a precizat ca se asteapta ca "procesul de monitorizare al Comisiei Europene sa se faca mai strict, mai riguros". "Suntem pregatiti, depunem toate eforturile pentru a merge pana la capatul drumului, care ar trebui sa fie pentru noi 1 ianuarie 2007, data la care Romania sa devina un stat al UE", a precizat primul-ministru. El a mai afirmat ca rezultatele negative ale referendumurilor din Franta si Olanda cu privire la Constitutia Europeana au creat emotii in tara. "A trebuit sa raspundem in fata opiniei publice daca aceste rezultate vor influenta aderarea Romaniei la UE", a accentuat Tariceanu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.