Ultimele cuvinte ale lui Seche in libertate: "Totul mi se trage de la Traian Basescu"

Fostul primar al Bacaului Dumitru Sechelariu a fost arestat pentru 20 de zile. Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis recursul PNA. Seche a plecat spre Bacau inainte de a afla verdictul Curtii de Apel Bucuresti. El a fost sunat de avocatii sai sa se intoarca in Capitala, urmand a fi incarcerat. Contactat telefonic de Adevarul, cu cateva minute inainte de a ajunge la Directia de Cercetari Penale, Dumitru Sechelariu, ne-a declarat ca "am sperat 99% ca voi fi liber, dar, totusi un al saselea simt mi-a spus ca ceva nu este in regula. Se pare ca instanta a dat o bila alba PNA-ului".

El considera ca "dintr-un om de popularitate, am fost transformat intr-un exemplu negativ". Mai mult, Seche prevede ca dosarul va fi tergiversat pentru a fi tinut cat mai mult in arest. Fostul primar nu a mai ascuns de unde crede ca i se trag toate: "Cred ca de la noul regim. De fapt de la Traian Basescu, cu care sunt in proces de cand acesta era primar general". Dumitru Sechelariu ne-a mai declarat in ultimele minute de libertate ca "sunt un patriot care nu a incercat niciodata sa isi paraseasca tara, un tata bun, un gospodar si un fost primar adevarat". Cand am vorbit cu el era la Piata Unirii, foarte aproape de Directia Cercetari Penale. Ajuns, ieri, in fata instantei CAB, Seche a dat un spectacol pe cinste, cei prezenti in sala avand motive sa rada in hohote.

Nu aceeasi stare de spirit a avut-o si fostul primar, care a plans in hohote cand incerca sa convinga magistratii ca este "cel mai iubit moldovan". Cu batista in mana, Sechelariu racnea in sala de judecata cum ca el este "un mic Onassis", iar judecatorii i-au cerut sa aiba o atitudine mai respectuoasa. Astfel ca, neintelegand ce i se cere, Seche a dat buzna in boxa acuzatilor de bunavoie si nesilit de nimeni. Probabil ca avea vreo presimtire... El a fost oprit de judecatori si si-a continuat odiseea celui mai corect si gospodar om. "Daca am cumparat terenurile alea de doi bani, care erau de fapt gropi de gunoi, am facut-o pentru a-i indeplini un vis fiului meu, caruia i-am facut o pista de carting. Cum sa ma bage pe mine in aceeasi oala cu infractorii de rand? Nu cer clementa, ci mila lui Dumnezeu", a turuit intr-un grai dulce moldovenesc Seche.

Unul dintre terenuri l-a achizitionat nu pentru ca era mare lucru, "dar avea pe el argila de pe vremea lui Burebista". Cand vine vorba de PNA, Seche ia pozitia unui scolar: "Un bau-bau urat care m-a plimbat de parca eram in filmele cu Corado Catani". Isi mai sufla nasul, isi trage rasuflarea si o ia de la capat. "Am oferit locuri de munca la peste 2.200 de oameni". Cand vine vorba de ziaristi, Seche isi prezinta relatia cu ei in numarul de dosare in care i-a actionat in judecata: 66. El respinge ideea ca ar fi pericol public. "Nu am avut bodyguarzi niciodata. Am doar un sofer la un metru jumate". Sechelariu a fost retinut de PNA in data de 7 iunie pentru luare de mita, abuz in serviciu in scopul obtinerii de foloase necuvenite si asociere in vederea comiterii de infractiuni, alaturi de Dorinel Ifrim, sef al serviciului Cadastru din Primaria Bacau, precum si Laurian Lucas, viceprimar.

Ultimii doi sunt acuzati de procurorii anticoruptie de complicitate la aceleasi fapte si au fost si ei arestati pentru 20 de zile.

SOV, pedepsit pentru inselaciune, fals si uz de fals
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu risca sa stea doi ani dupa gratii, dupa ce ieri instanta Judecatoriei sectorului 1 a decis condamnarea sa cu executare in dosarul Bancii de Investitii si Dezvoltare. Decizia poate fi atacata cu apel, iar faptele pot intra sub "bunavointa" gratierii. In 1999, la constituirea BID omul de afaceri declarase ca participa cu fonduri proprii, insa BNR a descoperit faptul ca SOV avea un carnet de investitor cu un sold de 61 miliarde de lei, pe care Ioana Maria Vlas nu recunoaste sa-l fi semnat, desi avea aceasta calitate. In aceasta adresa de la BNR se mai arata ca Sorin Ovidiu Vantu a retras pe numele lui Nicolae Popa, de pe un fond aproximativ 40 de miliarde de lei, iar de pe altul 79 de miliarde de lei. Carnetele de pe care s-au retras banii figurau la FNI pe numele lui Nicolae Popa, dar cererile de rascumparare erau semnate de Sorin Ovidiu Vantu. Ulterior, cele doua carnete nu au mai fost de gasit. In acest dosar, Sorin Ovidiu Vantu a fost cercetat pentru inselaciune, fals si uz de fals. Totodata, Vantu va trebui sa plateasca cheltuieli judiciare. In scandalul BID a fost implicat si presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, care nu a vrut sa renunte la functia de presedinte al bancii decat in urma semnalelor din presa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.