Primul ministru Emil Boc a decis convocarea unei reuniuni speciale, in data de 21 aprilie, cu ministrul Finantelor Publice si ministrul Justitiei pentru discutarea problemelor din sistemul judiciar.

Potrivit unui comunicat de presa remis redactie 9am, in sedinta de Guvern din 15 aprilie, ministrul Justiei, Catalin Predoiu, a prezentat o informare cu privire la problemele serioase cu care se confrunta sistemul judiciar, sub aspectul crizei de resurse umane, subfinantarea si cadrul normativ incoerent rezultat din legislatia lacunara si depasirea limitelor autoritatii judecatoresti in rezolvarea litigiilor privind salarizarea, precum si solutiile posibile pentru rezolvarea situatiei.

In urma discutiilor din cadrul Guvernului, Primul Ministru a decis convocarea unei reuniuni speciale cu ministrul Finantelor Publice si ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, pentru discutarea problemelor si luarea masurilor necesare. Intalnirea va avea loc, potrivit comunicatului de presa, marti, 21 aprilie, la sediul Guvernului.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat pe 13 aprilie, dupa intalnirea cu reprezentantii Projust, ca presiunile nu rezolva problemele si ca nu exista fonduri pentru plata drepturilor salariale restante obtinute prin hotarari judecatoresti. "Lamentarile, conflictele, solicitarile, care fac abstractie de contextul in care ne aflam, nu pot aduce solutii", a spus ministrul Justitiei, citat de NewsIn.

Catalin Predoiu a mai declarat ca ministerul a facut toate demersurile legale pentru plata drepturilor reclamate de protestatari, dar ca situatia economica generala a impus rectificarea negativa a bugetului si lipsa fondurilor pentru plata drepturilor salariale restante obtinute prin hotarari judecatoresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.