Coordonatorul subcomisiei parlamentare de Cod civil, Daniel Buda, a suspendat lucrarile sedintei de miercuri din cauza lipsei de cvorum, pentru care i-a acuzat pe senatorii PSD din subcomisie, Buda reclamand si "atitudinea oscilanta" a lui Mircea Geoana fata de adoptarea Codurilor.

Sedinta de miercuri a subcomisiei de Cod civil a fost suspendata dupa ce senatorul PD-L Iulian Urban s-a declarat nemultumit de faptul ca senatorii social-democrati au absentat sistematic la sedinte, iar un alt pedelist, Ioan Ruset, a cerut suspendarea lucrarilor pentru lipsa de cvorum, informeaza NewsIn.

Desi nu a fost prima data cand subcomisia a lucrat fara cvorum, suspendarea a survenit dupa ce cativa parlamentari PD-L au venit iritati de la dezbaterea publica pe tema Codurilor, organizata de presedintele Senatului Mircea Geoana."Aceasta chestiune vine si pe fondul unei pozitii extrem de oscilante pe care a avut-o domnul Geoana vizavi de aceste proiecte de Coduri si eu cred ca trebuie sa se lamureasca un pic ce vrea sa faca cu aceste Coduri domnul Geoana, pentru ca nu poate sa fie dimineata intr-o parte, dupa masa in alta parte, seara in alta parte. Cred ca avem nevoie de mai multe clarificari", a declarat Daniel Buda, presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.

Buda a apreciat ca subiectul atitudinii senatorilor PSD din subcomisie ar trebui discutat in coalitie. "Cred ca este necesara discutia pentru ca nu putem accepta totusi de la colegi care nici macar nu participa la sedinta sa fie foarte vocali in alte spatii: vin si spun ca nu-i nevoie de aceste Coduri, nu e nevoie de adoptarea lor... Cred ca trebuie sa fie o chestiune pe care sa ne-o asumam public, politic si, daca a intervenit o modificare din partea colegilor, trebuie sa stim si noi", a spus pedelistul precizand ca nu este exclusa din capul locului suspendarea dezbaterilor.

Un alt pedelist, Iulian Urban, a fost mult mai virulent la adresa pesedistilor. "La dezbaterea de azi cu societatea civila, ne-am trezit ca niste colegi senatori de la PSD care nu au venit la sedinte au inceput sa ne critice, iar Mircea Geoana i-a sfatuit pe cei de la Coalitia "Opriti Codurile" sa faca o cerere scrisa catre cele doua Camere prin care sa solicite oprirea dezbaterilor pe Coduri. Toata lumea a ramas cu impresia ca noi, cei de la PD-L, vrem sa nenorocim poporul roman, iar ONG-urile ne luau peste picior spunandu-ne ca degeaba ne mai chinuim sa mai depunem amendamente", a declarat Urban, pentru NewsIn.

Urban a sustinut ca senatorii PSD din subcomisia de Cod Penal au venit la sedinte tocmai pentru ca aceasta subcomisie a fost prezidata de Victor Ponta "in ideea ca pe ce pune mana PSD iese cum trebuie".

Deputatul PC Bogdan Ciuca, singurul reprezentant al parlamentarilor PSD+PC, sustine ca acuzatiile de absenteism la subcomisia de Cod civil nu pot fi extinse la adresa deputatilor din grupul parlamentar PSD+PC. "N-am calitatea de a tine prezenta colegilor mei de la Senat. Pe cei de la Camera Deputatilor ii cunosc si pot vorbi in numele lor. La grup la Camera, ni s-a trasat sarcina sa fim prezenti la Comisie", a declarat Ciuca. Acesta a apreciat ca, daca subiectul absentelor de la sedintele subcomisiei genereaza dispute, ar trebui discutat in coalitia de guvernamant. "Daca asta este problema, poate ar fi bine sa discutam in coalitie", a spus Ciuca.

Senatorii PSD care fac parte din subcomisia de Cod civil sunt Dan Sova, Ioan Chelaru si Adrian Tutuianu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.