Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pentru 25 mai, procesul "Trofeul Calitatii", avocatii sustinand, din nou, ca nu au avut timp sa pregateasca apararea, avand in vedere ca dosarul de urmarire penala ar avea peste 30.000 de file.

Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, a declarat ieri, la iesirea din sala de judecata, ca "niciunul dintre inculpati nu fuge de dosar, dar ca apararea trebuie sa se faca in cunostinta de cauza".

Nastase a impartit din nou presei copii xerox dupa diverse documente, mentionand ca jurnalistii ar trebui sa se ocupe de Daniel Morar si Traian Basescu si sa nu se mai "agite" pentru dosarul sau, construit politic, dupa parerea sa, relateaza NewsIn.

Printre documentele impartite de Adrian Nastase se afla o dispozitie ce ar fi semnata de Traian Basescu, din 16 ianuarie 2002, pe vremea cand era primar general, dispozitie prin care constata extinderea imobilului din strada Muzeul Zambaccian, cu incalcarea prevederilor autorizatiei de construire si a Codului Civil.

"Subsemnatul, Traian Basescu, in calitate de primar general al Municipiului Bucuresti, aplic amenda de 75 milioane lei si dispun oprirea lucrarilor si incadrarea constructiei in prevederile autorizatiei de construire conform Codului Civil", se arata intr-unul din documentele impartite presei.

Judecarea dosarului "Trofeul Calitatii", in care Adrian Nastase, Irina Jianu si alte patru persoane sunt acuzate in legatura cu strangerea unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala a social-democratului a inceput pe 26 februarie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu o amanare.

Conform DNA, Adrian Nastase a fost trimis in judecata alaturi de Jianu si de celelalte patru persoane, in data de 20 ianuarie 2009, dupa ce procurorii au constatat ca simpozionul „Trofeul calitatii" a fost organizat pentru a masca strangerea unor sume de bani de la societati pentru campania electorala prezidentiala a social-democratului.

Nastase este acuzat de folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.