Presedintele Traian Basescu a spus, marti, comentand atacurile presedintelui PSD indreptate impotriva sa, ca Mircea Geoana "nu se poate duce acasa la mama-soacra" daca nu-l injura pe Basescu, dar ca, atata vreme cat acuzatiile nu boicoteaza activitatea Guvernului, este "in regula"

Seful statului a spus ca actualul Guvern este "ce puteam avea mai bun in momentul de fata", si ca ambele partide care il formeaza au dat cei mai buni oameni pentru ministere. "Chiar daca am putea avea puncte de vedere divergente, deocamdata majoritatea parlamentara a fost un suporter al Guvernului, indiferent de declaratiile unora si ale altora care fac parte din majoritate, dar nu cu responsabilitate executiva", a precizat Basescu, la TVR 1, aratand ca, in ceea ce-l priveste, este solidar cu masurile Executivului, informeaza NewsIn.

In ceea ce priveste atacurile persoanelor "fara responsabilitate executiva", Basescu s-a referit la Mircea Geoana, care a avut, in ultima perioada, interventii publice acuzatoare la adresa sefului statului: "Nu poate dormi daca, nu se poate culca ... Cum se duce acasa la mama-soacra sa spuna: "Astazi am venit si n-am fost suficient de barbat sa-l injur pe Basescu". Se duce, intai ma injura de doua ori si pe urma merge acasa".

"Atata timp cat acuzatiile sau atacurile sunt numai la mine si nu boicoteaza activitatea Guvernului, consider ca este in regula, ceea ce nu inseamna ca nu mai fac cate o gluma, pentru ca eu sunt un om cu simtul umorului", a adaugat Basescu.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat marti, in apararea lui Adrian Nastase, ca seful statului s-a implicat in dosare aflate pe rolul instantelor, ca are o "obsesie bolnavicioasa" fata de liderii PSD si ca incearca sa-si protejeze "propriile vulnerabilitati" aruncand "acuze in toate directiile".
"Trebuie sa constat inca o data ca presedintele Romaniei nu intelege sa-si respecte obligatiile constitutionale. Credem ca ieri, la declaratiile de presa de dupa intalnirea cu sindicatele din educatie, a sarit calul in mod excesiv. S-a implicat in mod direct intr-o serie de dosare care se afla pe rolul instantelor si in atentia justitiei romane, o ingerinta politica nepermisa", a spus Mircea Geoana.
Seful statului a tinut sa denunte, luni, campania indreptata impotriva sa prin care se incearca acreditarea ideii ca presedintele se afla in spatele tuturor dosarelor din justitie.

"Probabil ca aici foarte potrivit ar fi ca in sfarsit sa-i dau un raspuns domnului Adrian Nastase, care de vreo trei ani o tine intr-una ca presedintele i-a facut dosar",a precizat Basescu, aratand ca dosarele fostului prim-ministru Adrian Nastase au plecat "de la turnatoriile propriilor lui colegi de partid".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.