Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat marti ca liberalii nu "gusta" jocul PSD si al presedintelui Mircea Geoana de a fi pe de o parte solidari cu deciziile Guvernului, precum introducerea impozitului forfetar, iar pe de alta parte de a critica si a face opozitie Executivului in "timpul liber".

"Nu gustam sau nu inghitim acest joc al PSD si al presedintelui sau de a sta cu tot trupul la guvernare, de a avea deplina solidaritate guvernamentala cu tot felul de traznai si in timpul liber sa incerce sa faca pe opozitia in calitate de amatori. E limpede ca o masura, odata luata de un Guvern din care faci parte, daca n-ai plecat de acolo inseamna ca esti perfect solidar cu ea", a comentat Antonescu, potrivit NewsIn.

"Rostul unei motiuni de cenzura va fi si acela de a ne arata ce face si ce vorbeste PSD. Eu cred ca PSD guverneaza, ca trebuie sa-si asume bugetul initial, rectificarea de buget, introducerea impozitului forfetar cu toate oftaturile care sigur ca, in afara Palatului Victoria, dansii le pot scoate", a mai adaugat Antonescu, fara sa explice cum va obtine totusi PNL sa treaca motiunea de cenzura.

Antonescu a precizat ca pentru initierea si depunerea unei motiuni de cenzura vor avea loc discutii cu parlamentarii UDMR. Cat priveste o eventuala discutie cu cei din PSD, presedintele liberal a afirmat ca nu a avut niciun fel de discutie cu cineva din PSD pe acest subiect.

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat marti, la finalul sedintei Consiliului National Executiv, ca acest for a luat decizia politica de declansare a procedurilor pentru initierea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului din cauza introducerii impozitului forfetar.

Antonescu a afirmat ca grupurile parlamentare ale PNL au fost mandatate sa pregateasca textul unei motiuni de cenzura in care sa fie atacata rectificarea bugetara, in special impozitul forfetar, considerat de liberali drept "un genocid fiscal", o masura "iresponsabila" care agraveaza regimul fiscal din Romania.

Antonescu spera ca declaratia lui Basescu din Parlament sa fie calma si cu discernamant

Liderul PNL si-a exprimat speranta ca discursul sefului statului din Parlament, pe tema situatiei din Republica Moldova, sa fie unul calm, apreciind ca poate a fost mai bine ca Traian Basescu a tacut pana acum, decat sa fi avut o reactie insuficient pregatita sau controlata.

"Sper sa fie o declaratie a unui om de stat - domnia sa are toate elementele - sper sa fie o declaratie cu calm, cu discernamant, care sa formuleze foarte limpede pozitia Romaniei si ceea ce presedintele tarii, ca sef al diplomatiei, are datoria si are posibilitatea sa faca", a comentat Antonescu.

"In legatura cu tacerea de pana acum a presedintelui, n-as spune decat ca e mai bine, poate, ca a tacut, decat sa fi avut o reactie insuficient pregatita sau insuficient controlata", a adaugat el.

Antonescu a reiterat, in numele PNL, ca este "solidar" cu cei care protesteaza "onest si civilizat" la Chisinau si a laudat reactia autoritatilor de la Bucuresti, care nu au raspuns cu aceeasi moneda introducerii vizelor la intrarea in Republica Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.