Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a cerut luni premierului Emil Boc sa faca numirile inaintate de social-democrati in aparatul central al Guvernului, dar si in teritoriu, inainte de inghetarea posturilor printr-o OUG pe care o are in pregatire Guvernul, au declarat surse din partid, transmite NewsIn.

Geoana i-a informat pe liderii PSD, in cadrul sedintei BPN, ca Emil Boc i-a dat garantii ca va face numirile respective in Guvern si ca, referitor la problemele de numiri din teritoriu, va fi "mai ferm" in a le cere unor lideri ai PDL precum Adriean Videanu sa nu mai obstructioneze propunerile social-democratilor.

"Poate Boc semneaza si numirea Mayei Teodoroiu" la Ministerul Justitiei, a comentat ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, insa Geoana nu a dat de inteles ca ar fi avut o discutie cu Boc si despre aceasta persoana.

Surse din PSD spun ca social-democratii doresc sa se asigure ca au toate numirile facute inainte ca ordonanta privind blocarea numirilor in functiile de conducere ale serviciilor deconcentrate sa fie adoptata de Guvern.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.