Vice-liderul grupului PNL din Senatul Romaniei, Mario Oprea, a anuntat sambata, la Craiova, ca PNL va contesta la Curtea Constitutionala actul normativ care modifica legea de organizarea si functionarea CSAT, prin care presedintele Senatului devine si vicepresedinte al CSAT.
„Legea prevede ca seful Senatului si primul-ministru al Romaniei sa indeplineasca functiile de vicepresedinti ai CSAT. Daca aceasta lege va trece de Senat, ea fiind deja votata de Camera Deputatilor, PNL va ataca la Curtea Constitutionala aceasta lege”, a anuntat senatorul Mario Oprea, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la sediul PNL Dolj, potrivit newsIn.

Oprea sustine ca modificarea legii 415/2002 nu mentine principiul separatiei puteriilor in stat si echilibrul puterilor - legislativa, executiva si judecatoreasca. „E vorba de articolul 1, alineantul 4 din Constitutie. Mai invocam faptul ca presedintele Senatului este cel care preia prerogativele presedintelui tarii daca acesta nu si le poate indeplini. Acest lucru ar insemna inclusiv inlocuirea sefului statului la conducerea CSAT. Numai ca presedintele Senatului ar fi deja vicepresedinte”, a explicat Oprea.

Mario Oprea a mai spus ca Mircea Geoana este foarte aproape sa isi piarda functia de vicepresedinte al CSAT, pentru ca Emil Boc, potrivit presei, le-ar fi cerut senatorilor PDL sa nu voteze modificarea Legii 415-2002, privind organizarea si functionarea CSAT.

“Mircea Geoana e foarte clar pe punctul de a pierde aceasta functie, dat fiind faptul ca Emil Boc, asa cum am citit in presa, le-a cerut senatorilor PD sa nu voteze modificarea Legii 415, ca pedeapsa pentru ca vorbeste prea mult. In plus, cele doua partide dau impresia ca distribuirea acestor functii face parte din protocolul incheiat in momentul intrarii la guvernare. Nu e adevarat, acest protocol nu le face pe cele doua partide sa se inteleaga. Alianta lor merge in carja, o carja pe care o muta cand intr-o parte, cand in alta”, a precizat Mario Oprea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.