Fostul presedinte Ion Iliescu de declarat vineri, dupa ce a participat la Consiliul Consultativ al MAE, ca, in relatia cu R. Moldova, recomanda retinere si responsabilitate institutiilor statului si societatii civile, pentru a se evita "speculatiile perfide".

"Sa nu ne lasam provocati. Este foarte important ca sa existe din acest punct de vedere si retinere si responsabilitate in pozitiile nu numai din partea structurilor si institutiilor oficiale ale statului, dar din partea societatii romanesti", a declarat Ion Iliescu, care a participat la o reuniune consultativa convocata de ministrul de externe Cristian Diaconescu pe tema relatiilor cu R. Moldova, relateaza NewsIn.

"Vedeti cum se speculeaza de catre unii. Este maniera specifica anumitor mentalitati de a plasa raspunderi si de a baga la mijloc Romania ca factor provocator al evenimentelor de la Chisinau, ceea ce este o manevra perfida", a explicat fostul sef de stat.

Autoritatile de la Chisinau si in special presedintele Vladimir Voronin au acuzat Romania de implicare in tentativa de lovitura de stat in legatura cu violentele care s-au petrecut marti la manifestatiile anticomuniste si de contestare a rezultatului alegerilor din 5 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.