Numai doua persoane din cele 69 care s-au prezentat la cel de-al doilea concurs organizat pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Corpului de Control al premierului au obtinut note peste sapte si pot participa la a doua etapa de selectie, interviul, informeaza SGG.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) a organizat, joi, cea de-a doua selectie a candidatilor interesati sa ocupe un post in cadrul Corpului de Control al prim-ministrului. La concurs si-au depus candidatura 77 de persoane, din care 69 s-au prezentat joi la prima proba, cea scrisa. Candidatii care vor fi admisi dupa cea de-a doua proba, interviul, urmeaza sa fie supusi votului de incredere al premierului.

In urma primului concurs au fost admise 13 persoane, informeaza NewsIn.

Potrivit regulilor de concurs, candidatii trebuie sa aiba studii superioare de lunga durata, sa nu aiba antecedente penale si sa prezinte un certificat de sanatate si o recomandare de la ultimul loc ce munca.

Executivul a adoptat in luna februarie o Ordonanta de Urgenta potrivit careia Departamentul de Control al Guvernului, structura fara personalitate juridica in cadrul aparatului de lucru al Guvernului, se desfiinteaza. In locul sau s-a infiintat Corpul de control al prim-ministrului, ca departament fara personalitate juridica, in subordinea premierului, care a preluat toate reprezentarile si competentele fostului Departament de Control.

Ulterior, majoritatea angajatilor institutiei au fost concediati, pentru ca nu au primit votul de incredere din partea premierului Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.