Dupa scandalul din TVR privind dezvaluirile facute de ziaristul Alexandru Costache, alti jurnalisti, de data aceasta din cadrul Studioului Regional de Radiodifuziune Timisoara, sparg tacerea. Jurnalistii radio s-au adresat Asociatiei Pro Democratia - Club Timisoara denuntand ordinele abuzive ale directorului general al Societatii Romane de Radiodifuziune la primul tur al alegerilor. Ziaristii acuza ca directorul Dragos Seuleanu a instaurat un adevarat "embargo" cu privire la reflectarea in jurnalele de stiri a activitatii Pro Democratia, in ziua primului tur al alegerilor generale. "Am fost contactati in mod independent de catre doi angajati ai Studioului Regional de Radiodifuziune Timisoara.

Acestia au dorit sa ne informeze si sa isi exprime dezacordul fata de o recomandare a directorului general al Radiodifuziunii Romane conform careia redactorii ar trebui sa nu mai reflecte activitatea Asociatiei Pro Democratia", declara Cristian Bratu, coordonator regional al Asociatiei Pro Democratia - Clubul Timisoara. Informatia a fost verificata si a fost confirmata. Pro Democratia a observat ca, spre deosebire de primul tur al alegerilor locale, cand Radio Timisoara a avut in permanenta un reporter prezent la sediul APD si a transmis pe tot parcursul scrutinului informatii pe tema alegerilor, in toate radiojurnalele, in ziua organizarii primului tur al alegerilor generale, situatia s-a schimbat total. "Radio Timisoara nu ne-a contactat deloc pentru informatii cu privire la alegeri", mai arata APD. Este inutil sa mai spunem ca informatiile oferite de observatorii Pro Democratia se refereau toate la fraudele si neregulile aparute in procesul de votare, lucru care ar fi "sifonat" imaginea partidului de guvernamant.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.