Cabinetul Tariceanu da as tazi prima proba de rezistenta, venind in fata celor doua Camere reunite ale Parlamentului pentru a-si angaja raspunderea asupra pachetului de legi privind proprietatea si reforma in Justitie. Potrivit Constitutiei, opozitia are po-sibilitatea de a depune o motiune de cenzura care, daca este aprobata, duce la caderea Guvernului. De altfel, PSD a anuntat, deja, ca va demara o astfel de procedura daca nu sunt operate modificari de substanta la proiectele in cauza. Textele pe care Guvernul intentioneaza sa le promoveze astazi au suferit insa cateva modificari importante, ca urmare a propunerilor pe care toate partidele reprezentate in Legislativ le-au trimis la Palatul Victoria.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, ne-a declarat, ieri, ca pe mesele ministrilor s-au strans peste 400 de amendamente la cele 17 titluri din pachetul amintit, multe fiind acceptate de initiatori. Dintre acestea, 130 apartin PSD si 50 au fost formulate chiar de catre liberali. In aceste conditii, desi pesedistii aveau, ieri, aproape gata textul motiunii, ei asteptau o situatie finala a amendamentelor aprobate de membrii Cabinetului. Legea fundamentala da un ragaz de trei zile contestatarilor sa-si depuna motiunea. De altfel, Birourile Permanente ale celor doua Camere au si stabilit calendarul procedurilor legislative - in cazul in care un astfel de demers va fi inregistrat - lunea viitoare, initiatorii motiunii de cenzura vor prezenta textul acesteia, iar dezbaterea si votarea ei se vor face miercuri, 22 iunie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.