Recent presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a folosit de momentul reactualizarii doctrinei PD - declararea partidului ca partid de centru-dreapta in cadrul familiei partidelor populare europene, pentru a ataca Partidul Democrat si pe Traian Basescu. Mircea Geoana a afirmat ca presedintele Basescu are "nevoie de o jucarie personala, careia ii poate schimba orientarea politica. Trecerea din zona de stanga in cea de dreapta nu este cumva o frauda electorala?".
Ca intotdeauna, proaspatul presedinte PSD apare si deschide gura fara a avea un minumum de documentare in domeniu.

Deoarece era evident ca PD s-a comportat ca un partid de centru-dreapta si chiar programul declarat era aproape similar doctrinei, s-a pus problema trecerii oficiale pe alt loc al esichierului politic. Dar nu Traian Basescu a fost promotorul schimbarii, ci un grup din partid initiat de Sorin Frunzaverde. Argumentele aduse au fost convingatoare si treptat ceilalti lideri si membrii obisnuiti ai partidului au inteles necesitatea schimbarii. Mai mult, grupul de initiativa pentru o doctrina de centru-dreapta a mijlocit intrevederi ale unor lideri europeni populari cu Traian Basescu. Ceea ce a avut un efect deosebit pentru votul de acceptare a Romaniei in UE.

Cat despre afirmatiile lui Mircea Geoana privind "frauda electorala" a PD, Sorin Frunzaverde a comentat: "Nici vorba sa fie o frauda pentru ca de fapt ne-am pastrat un electorat fidel! Noi am fost votati in principal de un electorat de sorginte centru-dreapta. Si este firesc, pentru ca doctrina populara are o puternica dimensiune sociala. Inainte de toate, doctrina populara consacra termenul de economie sociala de piata nu ca economie de piata ca scop in sine, ci ca economie de piata pentru om. Mircea Geoana isi demonstreaza din nou superficialitatea care il caracterizeaza. Vorbeste de dragul de a vorbi". Referitor la atacul impotriva lui Traian Basescu, Sorin Frunzaverde a declarat scurt: "Domnul Geoana nu este in pozitia de a face comentarii despre presedintele Basescu".

Romania Libera

Sursa: Romania LiberaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.