Invitat luni la Realitatea TV pentru a comenta cazul Gigi Becali, fostul consilier prezidential si sef al SIE Claudiu Saftoiu a declarat ca demersul este foarte bun, insa momentul ales ridica multe semne de intrebare.

"Maniera in care viciile de procedura ale retinerii si arestarii lui au intervenit in acest efort de cauterizare a unui tip de lider lasa foarte mult de dorit.

Taberele, in ceea ce-l priveste pe Becali, sunt cat se poate de vehemente. Demersul este foarte bun. Intrebarea este de ce a venit acum, de ce se intampla acum si de ce continua intr-o maniera care va lasa, de fiecare data, comentariul acesta despre aluzia spre politica si spre o manevra politica", spune Saftoiu.

Fostul consilier prezidential este de parere ca efectul pervers al publicitatii face ca orice vina ai avea, aceasta sa fie pur si simplu marginalizata in fata unei notorietati zdrobitoare.

"Acum Becali este mai pe cai ca niciodata, chiar si cu catusele la maini. Domnul Becali este un produs al traditiei post-decembriste, o tranzitie corupta si coruptibila a societatii romanesti, este un om violent in limbaj, in actiune, un om fara inhibitii si fara complexe.

Este omul care a creat o lume a lui-lumea lui Becali, o lume care a aratat ca este stat in stat. Cel mai periculos lucru pentru o democratie este un astfel de lider anti-sistem. Este foarte bine ca Becali a ajuns la judecata", mai spune Saftoiu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.