Plenul Senatului a decis luni, cu 69 de voturi pentru, 11 impotriva si opt abtineri reglementarea procedurilor de expropriere pentru cauza de utilitate publica a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul pasajului Basarab.

Senatorii au modificat doar la nivelul tehnicii legislative Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind declansarea procedurilor de expropriere pentru cauza de utilitate publica a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de interes local ,"Pasaj denivelat rutier superior Basarab", relateaza NewsIn.

Potrivit textului votat de senatori, care va fi decis de catre deputati, este declarata de utilitate publica lucrarea de interes local "Pasaj rutier denivelat superior Basarab". De asemenea, se aproba declansarea procedurilor de expropriere, pentru cauza de utilitate publica, a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii mentionate.

Senatorii au acceptat si ca, in vederea justei despagubiri pentru imobilele situate pe amplasamentul lucrarii, sa se aloce suma de 104.720 mii lei, din bugetul Primariei Municipiului Bucuresti.

Senatorul PNL Ovidius Marcutianu a intervenit de la tribuna pentru a explica faptul ca, din calculele sale, pentru un metru patrat expropriat se plateste in jur de 4.200 de euro.

"As dori sa se explice cum s-a ajuns la aceasta suma, o constructie noua nu poate sa depaseasca 1.000-1.100 pe metru patrat", a comentat el. Solicitarea grupului PNL de retrimitere a acestui proiect la Comisia de resort, din aceasta cauza, nu a fost adoptata.

Drept urmare, Ordonanta de Urgenta a fost votata cu 69 de voturi "pentru", 11 "impotriva" si opt "abtineri".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.