Premierul Emil Boc a declarat luni, dupa o intalnire cu grupurile PDL, ca liderul PSD Mircea Geoana a intrat in campania electorala "prea repede", referindu-se la solicitarile adresate DNA si Parchetului General, si ca un om politic nu trebuie sa faca recomandari niciunei institutii a statului.

"Domnul Mircea Geoana cred ca a intrat in campania electorala prea repede. Campania electorala se declanseaza in momentul incare legea spune si cred ca aceste solicitari incearca doar sa arate ca exista un candidat din partea PSD la alegerile prezidentiale", a spus Emil Boc, solicitat de ziaristi sa comenteze declaratiile liderului PSD Mircea Geoana, informeaza NewsIn.

Geoana: Justitia sa aplice legea in mod egal si pentru apropiatii presedintelui si pentru adversari

Boc a mai spus ca "oamenii politici adevarati" trebuie sa respecte institutiile statului. "Eu cred ca in Romania, daca suntem oameni politici adevarati, trebuie sa respectam institutiile statului, oricare ar fi ele. Sa nu dam recomandari de niciun fel, de nicio natura niciunei instutii a statului. Acesta inseamna respectul fata de statul de drept, fata de institutiile care functioneaza, si respectul pentru democratie", a declarat Emil Boc.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, dupa sedinta conducerii PSD, ca solicita DNA "in mod oficial" sa se autosesizeze in cazul "celor 30 de hectare obtinute de Mircea Basescu" si a "milionului de euro" pe care l-a avut la dispozitie Ioana Basescu. "In calitate de presedinte al PSD si presedinte al Senatului solicit in mod oficial autosesizarea DNA cu privire la cele 30 de hectare obtinute de Mircea Basescu, fratele presedintelui, printr-o schema identica cu cea aplicata de Gabriel Popoviciu", a spus Mircea Geoana.

De asemenea, Geoana a solicitat o ancheta si in cazul Ioanei Basescu, fiica cea mare a presedintelui, pentru a cerceta “milionul de euro” pe care aceasta l-a avut la dispozitie pentru achizitionarea apartamentului de lux din Baneasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.