PSD va depune in aceasta dupa-amiaza la BEC listele pentru europarlamentare, a anuntat presedintele formatiunii, Mircea Geoana.

Geoana a mai precizat ca dupa depunerea listelor va avea loc o prima intalnire cu pesedistii inscrisi pe lista pentru a discuta despre strategia de campanie si primele actiuni electorale.

Social-democratii au stabilit ca lista partidului sa fie deschisa de Adrian Severin, urmat de Rovana Plumb, din partea Organizatiei de Femei. Pe locurile urmatoare se afla Ioan Mircea Pascu (locul 3), Adriana Ticau (locul 4), Daciana Sarbu (locul 5), Corina Cretu (locul 6), Victor Bostinaru (locul 7), Sabin Cutas (locul 8, alocat PC), Catalin Sorin Ivan (locul 9), Viorica Dancila (locul 11), Minodora Cliveti (locul 12), Aristide Roibu (locul 13), Viorel Marian Dragomir (locul 14), Marius Oprescu (locul 15). Locul 10 nu a fost deocamdata anuntat, dar candidatul va fi cel sustinut de regiunea de dezvoltare Bucuresti si Ilfov, cel mai probabil in persoana lui Ioan Enciu.

Partidele ori aliantele politice, aliantele electorale si candidatii independenti trebuie sa depuna candidaturile, potrivit Legii, cel mai tarziu pana pe 8 aprilie, urmand ca inceperea campaniei pentru europarlamentare sa aiba loc pe 8 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.