PDL a decis sa il nominalizeze din nou pe Sever Voinescu pentru functia de secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, votul pentru aceasta propunere urmand a fi dat marti, in plen.

"Maine la ora 11,30 va fi votul pentru nominalizarea secretarului din partea PD-L, tot domnul Sever Voinescu, iar la ora 12,00 vom avea votul final", a declarat, luni, secretarul Dumitru Pardau, la finalul sedintei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Contactat de NewsIn, Sever Voinescu a precizat ca asteapta din partea PSD "un vot rational" in sedinta de plen de marti, cel dat in plenul din 24 martie fiind unul "afectiv". Voinescu a apreciat ca au existat discutii intre liderii coalitiei pe marginea votului care va fi dat marti, in plenul Camerei Deputatilor, aratand ca sunt consultari in coalitie tot timpul.

Nominalizat de PD-L pentru functia de secretar al Camerei, in locul lui Cezar Preda, Sever Voinescu nu a intrunit, in sedinta din 24 martie, numarul necesar de voturi pentru a fi validat in aceasta functie. Mai multi deputati PSD si PDL s-au opus alegerii lui Sever Voinescu in functia de secretar in Biroul Permanent, profitand de faptul ca procedura de vot a fost secreta, au sustinut, dupa vot, surse parlamentare.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, la o zi dupa ce nominalizarea lui Voinescu a fost respinsa de plen, ca a primit asigurari de la Viorel Hrebenciuc ca PSD nu va mai crea "sincope" la vot.
Toader a respins "speculatiile" potrivit carora unii deputati PDL ar fi votat impotriva alegerii lui Sever Voinescu in functia de secretar al Camerei si a sustinut ca PSD este responsabil pentru situatia creata. Potrivit democrat-liberalului, scuza pesedistilor pentru votul nefavorabil dat lui Voinescu este absenta liderului de grup, Viorel Hrebenciuc, aflat in spital, care l-a asigurat insa ca "asemenea sincope nu vor mai aparea".

"Exista un algoritm si o intelegere. Parlamentarii PD-L au votat pentru numirea lui Sever Voinescu in aceasta functie si orice speculatie ca, din randurile PD-L, au fost deputati care nu au votat, sunt simple speculatii. Noi n-am crezut ca colegii de coalitie nu vor vota. Ne asteptam la PNL si UDMR. Pentru turul doi, pentru a elimina orice suspiciune, eu si colegii mei am verificat si am solicitat prezentarea bilelor de vot si nu am avut nici un coleg care sa creeze suspiciuni. Astfel ca, in mod clar, nu ne putem astepta decat la colegi din PSD, care n-au fost de acord sa sustina, asa cum prevede algoritmul, candidatul nostru", a spus Toader.

Deputatul PDL, Sever Voinescu, a declarat, intr-un interviu pentru NewsIn, pe 1 aprilie, ca votul negativ la numirea sa ca secretar al Biroului Permanent a fost "o lovitura lipsita de onestitate a PSD" si ca sunt colegi din PDL care privesc acest lucru ca pe o ofensa la adresa partidului. Sever Voinescu a mai spus ca, desi este revoltat de atitudinea deputatilor PSD, care au votat impotriva numirii sale, nu il mira comportamentul acestora, deoarece isi da seama ca este "altfel" decat multi politicieni si din cauza aceasta "trebuie sa incasez bobarnace, dar o fac cu seninatate", subliniind ca intelege ca acesta este "pretul jocului" odata intrat in politica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.