Presedintele Traian Basescu a glumit, luni, cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu, spunandu-i ca s-a lipit de o noua "pleasca", seful statului referindu-se la atacurile presedintelui PNL Crin Antonescu lansate la adresa ministrului democrat-liberal.

Prezent la Palatul Cotroceni pentru a semna un protocol de cooperare culturala si stiintifica pentru anii 2009-2012 cu Iordania, ministrul Culturii Theodor Paleologu a fost intaminat de seful statului cu o gluma pe seama schimbului dur de replici dintre ministru si liderul liberal Crin Antonescu. "Te-ai lipit de o noua pleasca!", i-a sus Basescu lui Paleologu, folosind, in gluma, un termen folosit de ministru in cadrul unei dezbateri desfasurate pe 26 februarie. Atunci, Paleologu spusese ca PD-L ii datoreaza succesul presedintelui Traian Basescu, despre care a spus ca este "o pleasca ce nu se mai intoarce asa usor", potrivit NewsIn.

Paleologu a spus ulterior ca "noua pleasca" la care a facut referire Basescu luni este presedintele PNL, Crin Antonescu, cu care ministrul a avut, in ultimele zile, un schimb acid de replici.

Prezent sambata la Conferinta tineretului liberal, Crin Antonescu l-a dat pe ministrul Culturii drept exemplu de servilism in politica, facand referire la discursul pe care Paleologu l-a sustinut pe 26 februarie, atunci cand l-a caracterizat pe Traian Basescu in termeni elogiosi.

"In momentul in care un om de cultura, de pregatirea, cu sansa lui Toader (Theodor, n.r.)Paleologu, se cufunda in servilismul de a declara zilele trecute ca, si daca s-ar naste din nou Ionel Bratianu, nu ar avea nicio sansa in fata lui Traian Basescu, te ia jalea. (...)", a comentat, sambata, Antonescu.

Paleologu a raspuns duminica criticilor care i-au fost aduse de presedintele PNL si a spus ca aceasta s-a grabit sa arunce cu noroi inainte de a se informa corect asupra spuselor sale. El sustine ca afirmatia potrivit careia Ionel Bratianu, daca s-ar naste din nou, ar fi invins de Traian Basescu la alegerile prezidentiale, reprezinta o dezinformare a presei. "Cum era sa spun ca-l prefer pe Traian Basescu lui Ionel Bratianu? Este o pura aberatie. (...) Sensul spuselor mele era ca un politician, oricat de talentat, trebuie sa corespunda vremurilor in care traieste. Unul dintre exemplele pe care le-am dat a fost cel al lui Ionel Bratianu, cel mai mare politician al Romaniei moderne. Nu sunt sigur, am continuat, ca el ar putea sa se impuna in viata politica de azi. Dar asta pentru ca vremurile sunt asa cum le vedem", a comentat democrat-liberalul.

Ministrul Culturii a mai spus ca Antonescu ar fi aflat ca liberalismul incepe cu politetea, daca ar fi citit volumul "Politetea ca arma", scris de tatal sau, liberalul Alexandru Paleologu.

"Aprecierile domnului Paleologu despre educatie, politete, in ceea ce ma priveste, nu ma intereseaza", a spus duminica Antonescu, replicandu-i astfel ministrului Culturii, care a afirmat, in urma acuzatiei de servilism, ca liderul liberal este caracterizat de agresivitate, lipsa de politete, de substanta si de educatie.

Antonescu spune ca "a venit vorba despre Toader Paleologu cumva la mana a doua", in discursul sustinut sambata la congresul TNL. "Am exprimat doar tristetea ca domnul Toader Paleologu face declaratii jenante prin servilismul lor, pentru ca nu cred ca scapa nimanui disproportia si penibilul acestei declaratii, ca Ionel Bratianu nu ar putea sa castige alegerile in fata lui Traian Basescu", a spus Crin Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.