Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, in sedinta de ieri, incetarea detasarii pentru cei cinci procurori care lucrau la Directia Generala Anticoruptie.

Procurorii Irinel Paun, Lucian Doxan, Mircea Petrescu, Ionel Corbu si Ionel Marian Gherman nu vor mai lucra pentru Ministerul Administratiei si Internelor incepand cu data de 20 aprilie 2009.

Cei cinci magistrati au solicitat CSM un ragaz de doua saptamani pentru incheierea raporturilor de serviciu cu Directia Generala Anticoruptie (DGA). Conform surselor noastre, locul lui Paun la sefia DGA va fi preluata de actualul adjunct al directorului institutiei, Ionel Georgescu. Imediat dupa scandalul retinerii sefului Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si a unui ofiter din Directia Generala Anticoruptie, Ministerul de Interne a cerut incetarea detasarii a celor cinci procurori.

Imediat dupa scandalul retinerii sefului Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si a unui politist din Directia Generala Anticoruptie, Ministerul de Interne a cerut incetarea detasarii a cinci procurori din cadrul DGA. Lista cuprinde numele sefului Directiei, Irinel Paun, dar si a sefului DGA Bucuresti, procurorul Marian Gherman.

Conform surselor noastre, locul lui Paun la sefia DGA va fi preluat de catre actualul adjunct al institutiei, Ioan Georgescu. In urma cu trei zile, “Gardianul” dezvaluia faptul ca ministrul Dan Nica a solicitat CSM incetarea detasarii la Directia Generala Anticoruptie a cinci procurori chiar in ziua in cadre DNA ii audia pe seful DGIPI, Cornel Serban, pe seful Diviziunii Operatii din DGA, Petre Pitcovici, pe omul de afaceri Puiu Popoviciu si pe fostul rector al USAMV Ioan Nicolae Alecu.

Acest demers a avut loc cu doar patru ore inainte ca acestia patru sa fie retinuti in dosarul privind interventiile asupra ofiterului Ion Motoc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.