Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, dupa sedinta CExN, ca va candida la alegerile prezidentiale, precizand ca decizia conducerii a fost ca partidul sa-l trimita in cursa pe presedintele PSD, si ca e convins ca va ajunge la Cotroceni.

"Imi face extrem de multa placere si sunt onorat ca exista astazi, prin votul CEx, recomandarea ca presedintele partidului sa candideze pentru aceasta functie importanta la conducerea Romaniei. Acest vot a fost in unanimitate de catre CEx", a spus Geoana.

Intrebat daca ar putea sa apara si alti candidati pentru alegerile prezidentiale din partea PSD, Mircea Geoana a spus ca teoretic lista ramane deschisa, dar situatia e clarificata prin decizia CExN. "Cred ca decizia de azi, unanimitatea cu care CEx s-a pronuntat, clarifica lucrurile la PSD. Ma pregatesc sa candidez si sunt convins ca, cu sanse bune si cu multa munca si cu putin noroc de la Dumneazeu si de la romani, voi fi viitorul presedinte al Romaniei", a declarat liderul PSD, citat de NewsIn.

Sefii organizatiilor PSD Dambovita, Buzau, Cluj si Vrancea i-au cerut joi, la sedinta CExN, lui Mircea Geoana sa-si anunte candidatura la Presedintie cat mai repede, eventual chiar in aceasta zi, potrivit unor surse din partid.

Potrivit surselor citate, Ioan Stan, de la Dambovita, a facut aceasta propunere, care a fost sustinuta si de organizatia de Buzau, Vrancea sau Cluj. Liderii respectivi au sustinut ca e nevoie ca partidul sa mearga in campania pentru europarlamentare si cu propunerea PSD pentru Cotroceni. Propunerea lui Stan a fost votata in unanimitate.

Pasul urmator va fi convocarea unui Consiliu si a unui Congres care sa-l desemneze formal pe Geoana drept candidatul PSD. Potrivit lui Geoana, Consiliul va fi convocat inaintea lansarii campaniei pentru europarlamentare si atunci se va stabili data Congresului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.