Deputatul PNL, Alina Gorghiu sustine ca PD-L si PSD amana intentionat dezbaterea pe baza motiunii simple “Educatia sub cenzura Ecaterinei Andronescu - Istoria se repeta”, in ciuda importantei majore pe care o are aceasta tema pentru cetatenii Romaniei.

Este rusinos faptul ca o Coalitie majoritara, cum este cea formata din PDL si PSD, alege sa se ascunda in spatele unor tertipuri procedurale, in loc sa isi asume dezbaterea, in plenul Camerei Deputatilor, asupra motiunii simple inaintate de PNL”, sustine Gorghiu.

Motiune pentru educatie a fost depusa de catre PNL pe 23 martie, insa dupa spusele deputatului liberal sesizarea Comisiei de Regulament s-a facut abia dupa patru zile, iar sedinta de analiza s-a stabilit pe 6 aprilie, aceasta fiind ultima zi in care expira termenul. “Tinand cont ca sedinta este programata pentru a doua parte a zilei, raportul Comisiei de Regulament va putea intra pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor abia miercuri, 8 aprilie”, sustine deputatul PNL.

Alina Gorghiu este de parere ca amanarea nejustificata a motiunii pe Educatie se face deoarece “negocierile" intre PSD si PD-L nu au fost inca finalizate. “Avand in vedere atitudinea PSD si PDL in acest caz, imi pun intrebarea daca nu cumva aceasta tradeaza negocieri inca nefinalizate intreprinse de PSD pentru votul deputatilor democrat-liberali impotriva motiunii pe Educatie, la schimb cu votul social-democratilor pentru sprijinirea lui Sever Voinescu ca secretar al Camerei Deputatilor?”, este de parere Gorghiu.

Aceasta isi exprima totusi speranta ca votul asupra motiunii se va da pe baza argumentelor cuprinse in textul documentului, in loc sa fie folosit ca moneda de schimb in negocierile de putere intre partenerii Coalitiei de guvernare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.