Telenovela TVR a atins un punct culminant. Cu orgoliul ranit, Valentin Nicolau si-a anuntat demisia din functia de presedinte-director general al Societatii Romane de Televiziune. Aspru contestat de subordonatii sai, Nicolau nu a lasat impresia ca s-ar simti vinovat de prabusirea de imagine pe care institutia a avut-o in ultimii ani, ba, mai mult, a tinut sa laude performantele economice ale TVR.

El s-a declarat sufocat de "presiunile politice si abuzurile" la care a fost supus in ultimele luni. Nicolau considera ca s-a adus o jignire TVR, prin invocarea unor nume de "babe securiste" si "activisti de partid de raion" care ar putea prelua conducerea institutiei. El crede ca exista si motive personale ale presedintelui Traian Basescu si ale premierului Calin Popescu Tariceanu ca institutia sa fie sub control politic. Nicolau a mai spus ca si in timpul guvernarii PSD s-au purtat lupte asemanatoare, dar mai mult "in subteran" si mai putin la suprafata. El nu ar fi facut dezvaluiri incendiare atunci, pentru ca nu a avut argumente publice, ca acum. Ieri, Lucian Sarb, directorul Directiei Stiri din TVR, si-a anuntat, de asemenea, demisia. In replica, intr-un comunicat emis de Guvern, se afirma ca Valentin Nicolau prefera o tragicomedie ieftina in locul demisiei de onoare. El este acuzat ca nu a avut obiectii si a tacut complice in fata controlului impus de Guvernul Nastase asupra TVR.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.