Institutul pentru Politici Publice (IPP) i-a cerut public premierului Emil Boc, miercuri, sa-l demita pe ministrul Sanatatii, Ion Bazac, pentru "conduita incompatibila cu statutul de demnitar, data publicitatii recent in cazul cunoscut ca 'Listingul telefonului' ".

Potrivit IPP, ministrul Bazac este cel care a instigat seria de fapte in care sunt implicati printre altii Cornel Serban, fost sef al Directiei Generale de Informatii si Protectia Interna (DGIPI), si Tiberiu Dinu, cerandu-i Consulului Romaniei la Milano sa-si foloseasca relatiile pentru a obtine de la seful DGIPI informatii la care in mod normal nu ar fi avut acces, informeaza NewsIn.

In loc sa foloseasca caile legale de sesizare a institutiilor statului fata de pretinsele amenintari pe telefon pentru care ar fi avut nevoie de desfasuratorul de apeluri spre a depista sursa acestor amenintari, actualul ministru a ocolit legea, sustine IPP, intr-un comunicat de presa.

Ion Bazac a afirmat, in mai multe randuri, ca nu are nicio legatura cu ancheta din cazul fostului sef al DGIPI Cornel Serban si ca asocierea numelui sau cu acest scandal este pura speculatie.

Ministrul Bazac a recunoscut, saptamana trecuta, ca a fost amenintat, indirect, printr-un sms transmis pe telefonul mobil al sotiei intr-o duminica seara, mai precis 28 decembrie 2008, la ora 17:37. Acest mesaj exista pe telefonul mobil al sotiei ministrului. "Am apelat la rude, sotia mea a sunat-o pe sora ei (sotia consulului Romaniei la Milano - Tiberiu Dinu, n.r.), pentru a discuta o situatie care ar speria orice om normal", a spus Bazac.

Fiica lui Dinu, Alexandra Dinu, apare in actionariatul firmei FORZA ROSSA STORE cu Ion Bazac si cu sotia acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.