Primarul Sibiului sustine ca in viitor ar putea fi interesat fie de scaunul de presedinte, fie de cel de premier al Romaniei. Despre mandatul presedintelui Basescu spune ca a stat sub semnul eternei dispute cu Tariceanu, iar despre PDL - ca ii este ostil.

Palatul Victoria, Palatul Cotroceni - primarul Sibiului, Klaus Johannis, are ambitii mari. Vehiculat in ultimii ani ca posibil premier sau candidat la Presedintia Romaniei, Johannis declara intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Cotidianul, ca nu exclude in viitor nici una dintre cele doua variante. Nu insa in acest an.

"Nu ma tenteaza sa candidez la Presedintie in acest an. Pe termen lung, nu exclud. Orice candidatura e posibila”, a declarat Johannis.

Acesta a recunoscut ca a avut o discutie pe aceasta tema cu fostul lider al PNL Calin Popescu Tariceanu. „Cu domnul Tariceanu am avut o discutie care nu a fost foarte concreta.

Sa nu va imaginati ca mi-a spus 'Domnu’ primar, candidati la Presedintie!'. A fost o discutie de evaluare a situatiei, de posibili candidati, posibile rezultate si in aceasta discutie am ajuns la concluzia ca daca, eventual, anumite sondaje arata ca as inregistra un rezultat neasteptat de bun, am putea eventual continua discutia. Eu nu am vazut nici un sondaj in care apar in ultima vreme”, afirma Johannis.

Primarul Sibiului spune ca de-a lungul timpului a purtat discutii si cu reprezentantii altor partide despre o posibila candidatura, dar ele nu au fost de „tip institutional”: ”Au existat oameni care au cautat sa discute cu mine pe aceasta tema”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.