Deputatul PNL Mihai Banu a declarat miercuri pentru NewsIn ca textul motiunii simple pe agricultura urmeaza sa intre luni, cel tarziu marti, in cadrul procedurilor parlamentare, conducerea partidului dandu-si acceptul pentru initierea acestei proceduri.

Deputatul liberal Mihai Banu sustine ca Ilie Sarbu nu a facut nimic pentru a remedia deficientele din domeniul agriculturii semnalate de catre liberali. "Desi a fost avertizat, domnul ministru nu facut nimic. Mai mult, am inceput sa primim semnale din tara ca lucrurile nu merg bine. Este o degringolada intreaga in sistem", a declarat Banu pentru NewsIn.

Liberalul a precizat ca textul motiunii indreptate impotriva lui Sarbu va fi discutat luni in cadrul grupului parlamentar al PNL. Banu spera ca tot luni documentul sa fie depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Daca nu se va reusi acest lucru, motiunea va fi inregistrata in cursul zilei de marti.

Deputatul PNL Mihai Banu l-a avertizat, pe 24 martie, pe ministrul Ilie Sarbu sa renunte la demiterile directorilor de la APIA, in caz contrar PNL urmand sa depuna o motiune simpla la Camera Deputatilor. "Am monitorizat activitatea ministrului Ilie Sarbu, activitate care poate fi rezumata la cuvintele incompetenta, inconstienta, denigrare, dezinformare si abuzuri", a spus Banu, care l-a acuzat pe ministru ca nu este capabil sa implementeze masurile din politica agricola comuna a Uniunii Europene.

Un alt liberal, Pavel Horj, a precizat ca demiterea in bloc de catre Sarbu a 60 de directori de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura este abuziva si ilegala, deoarece acesti directori nu au fost audiati in prealabil, conform legii, iar demiterea lor nu intra in atributiile ministrului de resort. Horj sustine ca inlocuirea acestor directori pericliteaza buna functionare a APIA. "Prin demersurile necontrolate, negandite, arbitrare, abuzive si nelegale ale domnului ministru Ilie Sarbu se creeaza pericolul iminent al blocarii efectuarii platilor directe pe suprafata de catre Comisia Europeana in 2009 pentru 2008", sustine Horj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.