Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, e nemultumit ca legislatia din Romania nu cuprinde nici un text penal care sa reprime infractiunile savarsite impotiva credibilitatii publice a institutiilor statului, prin raspandirea de vesti false.

Nastase este de parere ca cei care raspandesc astfel de informatii false, tendentioase sau informatii care sa duca la deprecierea monedei nationale ar trebui bagati la inchisoare.

Fostul premier considera ca lipsa unei astfel de legi poate afecta interesele bancilor, inclusiv prin retragerea depozitelorsi din acest motiv, autoritatea statului ar trebui sa intervina.

In lipsa acestei interventii, urmaritul penal Adrian Nastase, mai nou devenit justitiar a conceput el insusi legea si pedeapsa impotriva acestor "alarmisti" si a postat-o pe blogul sau.

Cum suna "LEGEA pentru apararea linistii si credibilitatii tarii"

  • Art.-I - Se vor pedepsi cu inchisoare corectionala de la 3 luni pana la 2 ani toti acei cari vor fi raspandit in public prin publicatii, brosuri, ziare, afise sau vor fi transmis prin viu grai fapte neadevarate de natura a produce panica sau de a tulbura siguranta Statului, ordinea publica sau linistea cetatenilor. Cand raspandirea in public a faptelor neadevarate prin mijloacele aratate mai sus ar putea atinge increderea in credibilitatea Statului, a institutiilor de credit garantate de stat, precum si a institutiilor de credit particular, sau va fi pricinuit un pericol sau o tulburare pentru activitatea de creditare publica si privata, pedeapsa va fi de la 6 luni la 3 ani inchisoare corectionala.

  • Art. II - Se vor pedepsi cu inchisoare corectionala de la un an la 3 ani toti acei ce vor face publice acte sau fapte privitoare la interese superioare de Stat, secrete, prin natura lor sau declarate astfel de lege. Cand divulgarea actelor sau faptelor aratate mai sus se va savarsi de cei insarcinati cu pastrarea lor, pedeapsa va fi maximul inchisorii corectionale.

  • Art.III - Judecarea acestor delicte se va face de tribunalele corectionale de prima instanta. In toate cazurile urmarirea celor care au savarsit vreunul din delictele (infractiunile) pedepsite de aceasta lege, nu va putea incepe decat din initiativa sau cu aprobarea unuia din sefii departamentelor a caror interese au fost lezate. Procesele se vor judeca de urgenta si cu precadere inaintea tuturor celorlalte procese.

  • Art. IV - Actiunea publica si cea privata privitoare la infractiunile prevazute mai sus se prescriu la un an de la savarsirea lor.

Ramane de vazut daca sugestia presedintelui CN PSD va fi luata in seama, in aceste vremuri de criza economica.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.