Dezamagit de eliminarea din randul eligibililor pentru Parlamentul European, fostul ministru spune ca "mediteaza” la demisia din PNL. Adrian Cioroianu crede ca singurul criteriu care a contat la redactarea listei PNL de candidati pentru alegerile europene a fost apartenenta la grupul lui Crin Antonescu.

Fostul ministru de externe, care a renuntat la candidatura intr-un colegiu uninominal la alegerile legislative din toamna anului trecut, a primit, din partea noii conduceri a PNL, doar locul al optulea pe lista pentru Legislativul european.

Cioroianu s-a declarat dezamagit de oferta si a precizat, pentru „Adevarul”, ca mediteaza inclusiv la posibilitatea demisiei din partid. „Inca reflectez (la demisie – n.r.). Ma gandesc si eu, am vorbit cu foarte multi colegi, m-au sunat sa-mi spuna ca au fost stupefiati...”, a afirmat Adrian Cioroianu.

El a precizat ca nu a luat inca o decizie in ceea ce priveste activitatea pe care o va desfasura in interiorul formatiunii si ca, deocamdata, se va dedica muncii universitare. Liberalul s-a declarat deranjat de faptul ca, in sedinta de luni a partidului, presedintele formatiunii a anuntat ca el s-a retras de pe lista si nu ca a respins pozitia oferita.

„Am fost surpins in mod neplacut. Imi dau seama ca, probabil, Crin Antonescu s-a gandit sa-si faca lista din propria echipa, iar pe mine m-a considerat omul lui Tariceanu.

Ma gandesc ca asta poate fi singura explicatie, pentru ca am ajuns la concluzia trista ca n-a contat deloc dosarul sau experienta trecuta”, a spus Cioroianu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.