Gheorghe Flutur, coordonator al campaniei PD-L pentru alegerile europarlamentare, a afirmat ca nu se pune problema unui noncombat al pedelistior cu PSD, dar a pus ca si-ar dori o campanie mai civilizata.

"Suntem fiecare pe culoarul lui. Tratam Parteneriatul pentru Romania cu toata seriozitatea si responsabilitatea, dar vom fi in competitie, cred eu decenta. Nici vorba sa avem un noncombat cu PSD. Sper sa fie o concurenta civilizata din care electoratul sa castige. Poate ca ar trebui sa renuntam la eventualele dueluri si fiecare sa castige", a declarat vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, la finele sedintei de luni a Colegiului Director al acestui partid, transmite NewsIn.

Intrebat daca nu cumva nominalizarea Monica Macovei va furniza PSD o tema de atac in campania electorala, democrat-liberalul a negat acest lucru invocand credibilitatea castigata de fostul ministru al Justitiei. "Nu cred ca va fi o tinta, deoarece ea vine cu o imagine foarte buna, cu o credibilitate castigata ca ministru al Justitie", a spus democrat-liberalul. Legat de candidatura Elenei Basescu, pedelistul a precizat ca acesta nu este considerat ca un rival al partidului ce ar putea lua din voturile PD-L. "Nu cred ca Elena Basescu este un adversar pentru temele campaniei sunt legate de problematica europeana. In plus, electoratul nu este fixat pe cineva anume. Noi trebuie sa fim cat mai convingatori", a precizat vicepresedintele PD-L.

Flutur, care coordoneaza impreuna cu Vasile Blaga campania PD-L pentru alegerile din 7 iunie, a spus ca isi doreste ca PD-L sa depaseasca procentajul obtinut la parlamentarele din 2008 si sa obtina 15 locuri in Parlamentul European. In Colegiul Director s-a decis ca fiecare filiala judeteana a partidului sa desemneze un grup de cinci persoane care sa dirijeze campania electorala la nivel local, in colaborare cu stafful de la centru. Totodata, Flutur a tinut sa precizeze ca organizatiile sunt raspunzatoare pe candidatii pe care i-au promovat pe liste. "Este o responsabilitate ceruta de conducerea centrala liderior locali si zonali care trebuie sa gireze pentru oamenii pe care i-au trimis pe liste", a conchis vicepresedintele PD-L.

Colegiul Director al PDL a votat, cu numai doua abtineri, componenta listei pentru alegerile europarlamerntare, lista deschisa, in ordine, de Theodor Stolojan, Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Razvan Ungureanu, Marian Jean Marinescu si Iosif Matula.

In cazul primilor cinci candidati de pe lista, principalul criteriu care a fost luat in calcul a fost notorietatea si activitatea anterioara a candidatilor. Pentru urmatorii plasati pe pozitii eligibile a contat mai mult sustinerea filialelor din care provin.

Astfel, aradeanul Iosif Matula are sustinerea organizatiilor din regiunea de dezvoltare Vest, Sebastian Bodu a fost propus de pedelistii bucuresteni, iar democrat-liberalii din regiunea Nord-Est l-au sustinut pe suceveanul Petru Luhan. Tot pe locuri eligibile sunt Constantin Dumitriu (Galati), Oana Antonescu (Dambovita), Elena Andronescu (Alaba), dar si Rares Niculescu. Europarlamentarii Maria Petre si Alexandru Nazare, dar si fostul ministru al Integrarii Ene Dinga se regasesc pe lista, dar nu pe pozitii considerate eligibile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.