Presedintele PSD, Mircea Geoana, a refuzat luni sa comenteze dorinta lui Miron Mitrea de a se organiza un congres extraordinar, indemnandu-i pe ziaristi sa-l lase in pace pentru ca "saracul are alte probleme".

"Lasati-l, saracul ca are alte probleme!", a fost singurul comentariu al lui Geoana la declaratiile lui Mitrea ca ar trebui organizat un congres extraordinar.

Marian Vanghelie, presedintele PSD Bucuresti, a declarat si el ca nu s-a discutat despre o excluderea a lui Mitrea din partid, pentru ca acesta se autoexclude. "Eu n-am auzit acest lucru (ca va fi exlus, n.r.) , dar domnul Mitrea, din punctul meu de vedere cred ca se exclude singur, nu trebuie sa-l excluda cineva. Il tinem aicea pentru ca cu cat il tinem mai mult, cu atata timpul lui expira", a spus primarul de la sectorul cinci. "Din partea mea domnului Mitrea, salutari si la mai mare. Sa fie fericit!", a conchis el.

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat vineri pentru Realitatea TV ca ar trebui organizat un congres in toamna, ca va candida pentru sefia partidului si ca neorganizarea de alegeri de sus pana jos ar "baga in pamant" formatiunea, transmite NewsIn.

"Ar trebui sa faca congres cu alegeri de jos pana la varful partidului, cum nu au mai fost de 7 - 8 ani, sa nu mai facem carpeli, jocuri de interese ale diverselor grupuri din partid. (...) Singurul mod de a intari un partid e de a trece prin alegeri. E posibil insa si fara congres. Modul cel mai clar de a-l baga in pamant e in felul acesta", a declarat fostul secretar general. Intrebat pentru ce functie va candida daca se organizeaza un congres, Mitrea a raspuns: "Pentru cea de presedinte, bineinteles!".

Miron Mitrea declara ,pe 4 februarie, ca nu va candida niciodata la functia de secretar general al PSD si ca, in cazul in care va decide sa candideze pentru o functie in partid, va viza o functie mai importanta decat cea detinuta anterior de Titus Corlatean. "Eu, la secretar general? Asa cum am spus ca n-o sa mai merg niciodata in Executiv, sau, ma rog, nu in perioada care a trecut sau care urmeaza, la fel am spus ca noi voi mai candida niciodata in functia de secretar general al partidului", a spus Mitrea."Aia mai vedem. Sa vedem cand vine Congresul", a raspuns Mitrea, intrebat daca va candida pentru o alta functie in cadrul partidului.

Mitrea a explicat ca nu are niciun rost sa candideze la o functie sub cea de secretar general dar, intrebat daca vrea sa fie presedinte al PSD, social-democratul a spus ca nu este inca momentul. "Acuma nu. E greu. Sigur ca ne jucam cu vorbele acum, si dumneavoastra si eu. Nu stiu, s-a stabilit Congres? Nu s-a stabilit. Ce scop va avea acest Congres? Probabil ca nu acum, PSD-ul are nevoie de o perioada de liniste si eu sunt gata sa particip la ea", a subliniat Miron Mitrea.

Dupa demisia lui Liviu Dragnea de la Ministerul de Interne, in PSD s-a vorbit de un tandem Miron Mitrea-Liviu Dragnea care sa candideze pentru functii importante in partid, fiind vizate in principal sefia PSD pentru primul si functia de secretar general, pentru celalalt, ca o contrapondere la actuala conducere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.