Iorgovan a fost pus la colt de Comisia de integritate, care l-a eliminat din schema pentru conexiunea descoperita intre el si afaceristul sirian. Astfel, solicitarea senatorului Antonie Iorgovan, privind analiza circumstantelor in care cabinetul sau de avocatura a incheiat contractul de asistenta juridica cu firmele lui Omar Hayssam, a fost analizata de Biroul National al Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala, care a decis suspendarea peseditului din functia de prim-vicepresedinte.

"In urma analizei documentelor inaintate de catre Antonie Iorgovan, membrii Biroului National au decis in unanimitate faptul ca domnia sa se afla in situatie de incompatibilitate in cazul Omar Hayssam - aflat pe rolul Comisiei - si au hotarat suspendarea sa din functia de prim-vicepresedinte, urmand ca decizia finala sa fie supusa dezbaterii in plenul Comisiei", se arata intr-un comunicat transmis dupa incheierea discutiilor din cadrul Comisiei de integritate morala.

In afara de sanctiunea incasata de Iorgovan, Biroul National al Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala i-a sfatuit pe toti membrii PSD "sa se abtina de la exprimarea oricaror opinii sau comentarii cu privire la anchetele care se afla pe ordinea de zi a Comisiei si care ar putea anticipa deciziile ce vor fi luate".

Dupa indemnurile la rezervare in ceea ce priveste chestiunile delicate, inca nesolutionate, Comisia si-a exprimat preocuparea fata de situatia lui Ion Iliescu, manifestandu-si increderea ca "actul de justitie se va realiza in afara oricarei ingerinte politice si cu respectarea principiilor de drept", dupa cum se arata in comunicatul remis.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.