Fostul ministru al Internelor Liviu Dragnea povesteste pentru Cotidianul cum au fost “trase” ministerele la impartirea guvernului. Dragnea spune ca PDL a dorit sa renunte la Ministerul Economiei, in schimbul Sanatatii sau Educatiei, iar PSD a refuzat.

- Sunteti si dumeavoastra o victima a “doi si-un sfert”.

- Ce este aceea victima? Eu mi-am dat demisia pentru ca am avut niste intelegeri facute initial, care nu erau numai ale mele, erau promisiunile electorale facute in campanie si de PSD si de PDL, sprijinul financiar pentru autoritatile locale. Si am fost absolut convins ca in proiectul de buget vor fi prevazute si sumnele pentru autoritatile locale, sume suficiente ca in acest an sa se investeasca in infrastructura, mai ales in plan rural. In conditiile in care la toate intilnirile din coalitie la care am participat, simteam ca banii pentru autoritatile locale se prevad a fi tot mai putini, inclusiv in ultima sedinta de guvern in care s-a adoptat proiectul de buget, eu nu aveam pe masa fila de bugete locale, mi s-a parut anormal.

Am vazut ca banii erau extrem de putini si nu puteam sa stau la minister si sa spun tuturor primarilor "aveti bani dar n-aveti bani" in conditiile in care eram cunoscut pentru faptul ca am luptat pentru acesti bani. Or, am preferat sa-mi dau demisia de onoare ca sa nu stau un an de zile intr-o situatie ingrata in care nici nu puteam sa critic guvernul din care faceam parte, nici nu puteam sa sprjin autoritatile locale din care tocmai plecasem. In ceea ce priveste 2 si-un sfert, nu am fost o victima.

- S-au facut presiuni asupra dvs pentru a nominaliza pe cineva la sefia DGIPI?
- N-au fost presiuni, a fost o nominalizare oficiala pentru acest serviciu, din cite mi-aduc aminte dl Emil Boc avea rezerve fata de acea numire si exista riscul foarte mare sa ajung iar intr-o situatie foarte ingrata in care eu sa semneze o nominalizare punind in practica o solicitare a partidului si ea sa fie blocata de primul minstru. Or nu voiam sa fiu in situatia asta.

- A fost si asta unul dintre motivele demisiei?
Hai sa zicem ca a fost secundar, sau tertiar. Principalul motiv a fost, recunosc, ca am avut o mare dezamagire, o mare dezamagire. In sedinta de guvern, ultima la care am participat, am solicitat nominal fiecarui ministru, macar fiecarui ministru PSD sa spuna un cuvint de sprijin ca impreuna in sedinta aceea sa gasim resurse pentru a ajuta primarii.

- Si v-au dezamagit colegii dvs.
Da, categoric, am fost foarte dezamagit pentru ca este foarte greu ca intr-o situatie de genul asta sa vezi ca niciun ministru nu sprjina un lucru pe care toti l-am clamat in campania electorala. Mi-am dat seama ca exista riscul foarte mare ca in proiectele locale sa nu am sprijin in guvern.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.