Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, vineri, la Iasi, ca transparenta si democratizarea Republicii Moldova sunt conditii obligatorii pentru traseul european al acestei tari, subliniind in acelasi timp ca situatiile in care autoritatile moldovene au oprit romani la vama sunt nejustificate.

"Consider ca aceasta teama pe care autoritatile de la Chisinau o au ca nu cumva sa existe infiltrari din Romania, care sa influenteze votul din 5 aprilie de la Chisinau, este nejustificata. Credem ca transparenta si democratizarea Republicii Moldova reprezinta conditii obligatorii pentru ca aceasta tara sa aiba un traseu european", a spus Mircea Geoana, informeaza NewsIn.

Acesta a adaugat ca obiectivul tuturor generatiilor de lideri politici din Romania este si va ramane ca Republica Moldova sa aiba un traseu european alaturi de ‘tara mama’, Romania.

In ultimele 5 zile, mai multe grupuri de cetateni romani si moldoveni si chiar delegatii oficiale au fost intorsi din drum de vamesii moldoveni sub diverse pretexte. Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, a declarat, joi, ca va sesiza Ministerul Afacerilor Externe cu privire la faptul ca o delegatie oficiala formata din reprezentanti ai Consiliilor Judetene din Iasi si Vaslui nu a fost de asemenea lasata sa intre in Republica Moldova.

Abuz: Moldovenii nu ne accepta la ei in tara decat cu testul HIV

MAE: Tratamentul aplicat cetatenilor romani la vama cu Republica Moldova este inacceptabil


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.