Traian Basescu a declarat vineri ca este "profund dezamagit" ca un ofiter superior a incercat sa faca "trafic de influenta" uzand de numele sau, referindu-se la afirmatiile fosului sef al DGIPI, Cornel Serban, care a spus ca presedintele ar sta la coada impreuna cu Tariceanu sa intre la Popoviciu.

"Probabil ca imi este mai usor sa spun ca... te astepti la minciuna, la un Vadim, la un ziarist chiar. Dar la un ofiter superior, a fost o extraordinara dezamagire. Un ofiter superior care incearca sa faca trafic de influenta uzand de numele presedintelui Romaniei", a afirmat Basescu, citat de NewsIn.

"Pentru mine asta este dezamagirea uriasa si nu minciuna. Cu minciuna m-am obisnuit, dar dezamagirea este ca un ofiter superior s-a pretat la asa ceva", a mai declarat seful statului. "Concluzia este: o profunda dezamagire, am crezut intotdeauna in corectitudinea militarilor", a conchis el.

Fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, a incercat sa-l ajute pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu sa scape de acuzatiile din dosarul Baneasa, spunand ca acesta este "extrem de important" si ca la el fac coada sa intre Basescu si Tariceanu, potrivit referatului procurorilor.

Astfel, fostul sef al DGIPI i-a spus lui Ion Motoc, denuntatorul de la DNA, ca Gabriel Popoviciu nu este vinovat si ca acesta l-ar fi ajutat dezinteresat in alte momente.

Cornel Serban a insistat sa sublinieze ca Popoviciu este "o persoana extrem de importanta", folosind expresia "la el fac coada sa intre Basesecu, Tariceanu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.