Camera Deputatilor a anuntat ca Palatul Parlamentului se va alatura “Orei Pamantului”. Astfel, sambata, 28 martie, iluminatul cladirii Parlamentului va fi intrerupt timp de o ora.

Lumina se va stinge in Palatul Parlamentului sambata intre orele 20:30 si 21:30, alaturandu-se astfel oamenilor din peste 64 de tari, si 2.000 de orase care vor stinge lumina, intr-un gest, mesaj de protejare a planetei.

Campania “Ora Pamantului” este coordonata in Romania de catre Organizatia Internationala “World Wide Fund for Nature”.

Camera Deputatilor se alatura acestei campanii din dorinta de a atrage atentia cat mai multor oameni asupra efectelor schimbarilor climatice si pentru a le spune ca este la indemana noastra sa ne protejam planeta, prin gesturi simple, cum ar fi sa stingem lumina mai des”, a declarat Sulfin Barbu, presedintele Comisiei de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic.

Potrivit acesteia energia economisita de Palatul Parlamentului prin oprirea luminii timp de o ora va fi de aproximativ 1.700 kW, ceea ce inseamna 0,825 tone de emisii de CO2 mai putin.

"Participarea noastra la aceasta campanie vine in completarea proiectului Parlamentul Verde, pe care il demaram in intreg Palatul Parlamentului, pentru a reduce consumul de resurse si poluarea mediului”, a incheiat Sulfin Barbu.

Earth Hour este cel mai mare eveniment international care atrage atentia asupra incalzirii globale, implicand un miliard de persoane din intreaga lume. Oficial, Romania participa pentru prima data la acest eveniment, prin campania demarata de Organizatia Internationala “World Wide Fund for Nature”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.