Singura varianta in care s-ar putea organiza alegeri anticipate prezidentiale ar fi ca presedintele Traian Basescu sa-si dea demisia inainte de terminarea mandatului, a declarat presedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Toni Grebla.
"Ne americanizam pe zi ce trece. America are, insa, o Constitutie care permite (alegerea noului presedinte inainte de terminarea mandatului celui in functie - n.r.) noi nu avem aceasta posibilitate", a spus senatorul PSD, potrivit Agerpres.

In opinia sa, insa, "daca presedintele ar demisiona, inseamna ca lucrurile sunt foarte grave". "Politic vorbind, am modificat legislatia, durata mandatului presedintelui tocmai ca alegerile prezidentiale sa nu se desfasoare in acelasi timp cu cele parlamentare. Nu se poate interpreta Constitutia dupa cum este interesul unui om la un moment dat", a afirmat el.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.