Fostul lider al minerilor Miron Cozma incearca sa agite apele in politica romaneasca, anuntandu-si intentia de a candida la functia suprema in stat, desi, pana in 2012, are interzise mai multe drepturi civile, inclusiv cea de a alege si de a fi ales.
Cozma, aflat de cateva luni in turneu electoral prin tara, crede ca ar putea intra in lupta pentru Cotroceni, mizand ori pe interventia instantelor europene care i-ar putea anula anumite limitari ale drepturilor politice sau, de ce nu, pe o iertare prezidentiala. Mesajul lui Cozma este unul antisistem, menit sa capteze atentia electoratului de stanga. Pe fondul crizei economice si al campaniei politice pentru alegerile europene, pe scena politica apare un nou element perturbator – fostul lider al minerilor Miron Cozma.

Dupa ce a ispasit zece ani de puscarie pentru subminarea puterii de stat si a fost eliberat din inchisoare in decembrie 2007, Cozma se implica in politica. La inceputul acestui an a anuntat ca isi face partid, apoi a mers mai departe, vizand functia de sef al statului si a pornit in campanie electorala prin tara. In principal, Cozma viziteaza zonele in care exista nemultumiri sociale, somaj, saracie si promoveaza un discurs antisistem, pozand in victima a regimului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.